
Baron Hildprandt
Baron Hildprandt, specialita z ovoce, je inspirován tradiční recepturou a vzniká kombinací 1 rok stařeného destilátu, vody a extraktu ze sušeného ovoce. Výsledný blend se dostařuje po dobu 2 až 3 měsíců v sudech po destilátech.
Pro destilaci používáme kvalitné jihočeské ovoce z ovocných sadů v Chelčicích a Lhenicích od ověřených dodavatelů. Destilujeme dvoustupňovou kotlíkovou destilací. Pro staření je vybírán nejkvalitnější destilát, který pak leží po dobu 1 roku v sudech z českého dubu.
Používáme místní vodu z vlastních, 35 m hlubokých studní. Voda je vysoké kvality, kterou neustále kontrolujeme. Před
použitím prochází voda demineralizací, aby se finální produkt nemusel vymrazovat a byly tak zachovány všechny chutě a vůně.
Pro ještě lahodnější zážitek z chutě používáme výhradně přírodní aroma vlastní produkce. Aroma vyrábíme macerací zralého sušeného ovoce. Ovoce se pro maceraci nakládá do 62% ovocného destilátu, čímž získáme výrazný a voňavý extrakt.
Osud rodiny doslova naplnil krédo vepsané do rodového erbu:
Per angusta ad augusta – Přes překážky ke slávě.
Hildprandtovi se významně zasloužili o rozvoj Blatné. Postavili školu a pomohli zřídit železnici Strakonice-Blatná-Březnice, což zásadně ovlivnilo život Blatné a jejího okolí. Taktéž se aktivně zapojovali ve válkách na obranu vlasti.
Místo díků jim však byl v roce 1952 zkonfiskován majetek komunisty a rodina byla násilně vystěhována. Hildprandtovi byli nuceni pracovat v těžkých podmínkách. V roce 1959 navštívil Československo jejich rodinný známý - etiopský císař Haile Selassie I. Vyžádal si na prezidentu Novotném legální vystěhování Hildprandtů do Etiopie.
Avšak po komunistickém převratu v roce 1975 a pádu císaře Hildprandtovi opět přesídlili,
tentokrát na Baleáry a později do Gautingu u Mnichova. Až v roce 1991 se po mnoha letech
vrátili zpět na Blatnou.
Kvalitní láhve z této produkce můžete nakoupit v našem e-shopu ZDE!