
Včelovina
Včelovina
Na rozdíl od většiny medovin kvasí Včelovina při nízkých teplotách kolem 17 °C.
Výroba za studena je náročnější, avšak odměnou za trpělivost je, že se v nápoji lépe zachovají chuťové nuance medu.
Včelovina je výsledek dlouhého experimentování s medem.
Důmyslnou chuť, kterou nenajdete nikde jinde, jsme získali smícháním třech různých druhů medu.
Jejich vyvážená kupáž je základem budoucí chuti a aroma Včeloviny.
Při výrobě Včeloviny nepoužíváme chemické konzervanty, aroma ani barviva. Základem je med, voda a mistrovství včelařů.
Při výrobě používáme čistou pitnou vodu z oblasti Malých Karpat, která je čtyřnásobně filtrovaná a s vhodným poměrem minerálů.
Včelovina chutná nejen zákazníkům, ale i porotcům vinařských a medovinářských soutěží. Za tak krátkou dobu, co ji vyrábíme, dostala už několik světových ocenění
Víte že:
Včelovina je pocta včelám. Včely nám nedávají pouze med či vosk, ale díky nim se můžeme také radovat z plodů rostlin, které opylovávají.
Půl kila medu = 2 miliony květů
Aby včely vyprodukovaly půl kila medu, nalítají až 90 000 kilometrů a navštíví 2 miliony květů.
Čajová lžička medu = celoživotní práce dvanácti včel
Když si osladíte čaj nebo kávu, poděkujte 12 včelám. Přibližně tolik medu vytvoří dvanáct dělnic za celý svůj život.
Včely komunikují a myslí
Včely jsou inteligentní a mají dokonce vlastní jazyk. To se v přírodě jen tak nevidí. Vyměňují si mezi sebou informace o poloze pastvin a jejich vydatnosti.
Umí počítat do čtyř a rozeznávají tváře
Ano, slyšíte dobře. Včely opravdu dokážou napočítat až do čtyř a umějí rozeznávat tváře. Navíc umí kategorizovat vizuální stimuly a formulovat abstraktní pravidla.
Kvalitní včeloviny z této produkce můžete nakoupit v našem e-shopu ZDE!